ЕВОЛЮЦИЯ НА КУЛИНАРНИТЕ ТРАДИЦИИ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПАДАНЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ“

ЕВОЛЮЦИЯ НА КУЛИНАРНИТЕ ТРАДИЦИИ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПАДАНЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ“

от admin admin -
Number of replies: 0

Библиотека, Семинарна зала - 12.12.2019, 16:20 часа - четвъртък!

Лектор:
Тиодор Чарлс

Лекторът ще представи своето изследване като Фулбрайтов стипендиант в България, НБУ
Тиодор Чарлс се занимава с фотожурналистика, археология и антропология. Завършил е бакалавърска степен в Лутеранския университет в Такома, Вашингтон, а магистърска – в Университета на Айдахо.

През лятото на 2010 г. е избран за официален племенен фотограф на мака и е документирал многобройни техни свещени танци и ритуали. Прекарал е две години като Фулбрайтов стипендиант в Турция, като същевременно е бил и фотограф за „Кулинарните задни улички“, разказвайки чрез образи за необичайни кулинарни традиции от миналото и настоящето. В момента е докторант по антропология в Университета в Лондон, като се фокусира върху фото-етнографското документиране на българските хранителни традиции като наследство.

През есента на 2019 и лятото на 2020 г. Т. Чарлс е в България като Фулбрайтов стипендиант, а негов домакин е деп. „Антропология“ на НБУ. Изследването му е едновременно журналистическо и академично, целящо да разказва истории и за неакадемична публика.