Новини

  Конкурс за стаж на студенти в НБУ

  par admin,

  Департамент „Здравеопазване и социална работа“, Център за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в НБУ и Училище за професионално и продължаващо обучение към НБУ, обявяват конкурс за стипендии за студенти, които ще се включат в проект: „Детски летен университет 2019“. Участието в проекта се реализира в периода 01.07.2019 г. – 31.08.2019 г. Проектът включва индивидуални и групови занимания с деца във възрастта 3 – 6 години.

  В конкурса могат да участват студенти от първи до четвърти курс в бакалавърски програми и студенти от магистърски програми.

  За участие в конкурса е необходимо да се изпрати СВ, имейл и телефон на имейл: childtherapy@nbu.bg, да участвате в събеседване на 26.06.2019 г. от 14 до 16 часа в стая 04 във втори корпус и да се попълни заявление /заявлението може да се подаде по време на интервюто/.  Кандидатите се подбират от комисия в състав: доц. д-р Маргарита Станкова, Венета Василева, Евгения Даскалова.

  За участието в проекта студентите могат да получат документ за реализиран стаж и кредити към извънаудиторни занимания, ако дейностите са приложими към програмата, в която се обучават. Последното се съгласува предварително с директора на програмния съвет в съответния департамент.

  Студентите, които искат да участват в проекта, за да изработят часове стаж към програмата, в която се обучават да изпратят име, имейл и телефон на имейл: childtherapy@nbu.bg или да се обадят на телефон 028110588 /Венета Василева, доц. д-р Маргарита Станкова/.

   

  ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯ ПРЕВОД НА ТРАГЕДИЯТА „МЕДЕЯ“ ОТ ЕВРИПИД

  par admin,

  ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯ ПРЕВОД НА ТРАГЕДИЯТА „МЕДЕЯ“ ОТ ЕВРИПИД

  „МЕДЕЯ“ ОТ ЕВРИПИД, ПРЕМИЕРА НА ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ПРЕВОД, ИЗДАНИЕ НА НБУ

  Национална галерия „Квадрат 500“

  Организатори:
  Център за книгата на НБУ
  Национална галерия „Квадрат 500“
  Театрален и социален проект „Медея“ към Пловдив, Европейска столица на културата, 2019 г.

  Водещ:
  Владимир Пенев, актьор

  Дискутант:
  проф. Виолета Дечева, д.н.

  Участници:
  доц. Снежина Петрова, гл. ас. д-р Георги Гочев, актьорите от спектакъла „Медея“ по Еврипид (реж. Десислава Шпатова) и студентите от хор „Медея“ с ръководител гл. ас. д-р Ася Иванова и Асен Аврамов (композитор)

  Новият превод на трагедията „Медея“, дело на Георги Гочев и Петя Хайнрих, е специално направен за театралното представление „Медея“ по Еврипид с режисьор Десислава Шпатова, чиято премиера ще бъде на 28 юни на сцената на Античен театър, Пловдив. Представянето на книгата ще отбележи и финала на изложбата „Терен: Медея“ в Националната галерия „Квадрат 500“, посветена на социалния и образователен проект „Медея“, стартирал през 2017 г. като част от официалната програма на Пловдив-Европейска столица на културата, 2019 г. Входът на събитието е свободен.

  Sujets antérieurs...