Новини

  Вашата Коледа е важна за нас

  от admin admin -

  Скъпи приятели,

  От 18 ноември 2020 г. до 8 януари 2021 г. Центърът за книгата на НБУ добавя нова задача към дейността си – да Ви помогне в подготовката на наближаващите празници, за да бъдат дните Ви по-ведри, изпълнени с така нужната ни днес вяра и надежда. Елате и вижте нашите предложения…

  Напомняме Ви, че в книжарницата приемаме поръчки за заглавия на български издателства и ги доставяме в НБУ. Чули сте от приятели за нова интересна книга, издадена у нас? Знаете само автора или заглавието? Ще Ви консултираме и ще поръчаме книгата. Можете да я получите в книжарницата на НБУ в удобно за Вас време.

  За колегите, които работят от вкъщи, също сме помислили. Направете своята заявка на litera@nbu.bg, като не забравяте да оставите име и телефонен номер за връзка. Няма ограничение в жанровете – детска литература, художествена или научнопопулярна, пътеводители за Вашите приключения през 2021 г. или новите заглавия на Издателството на НБУ.

  И ОЩЕ!
  В книжарницата сме подготвили изложбени пространства с актуални за сезона календари, бележници, ароматни свещи, луксозни химикалки и други. И за да е пазаруването още по-празнично… коледните артикули са с 10%, а книгите с 5% отстъпка!

  Очакваме Ви!
  Бъдете здрави!
  Център за книгата

  БСК стартира традиционната си годишна анкета "Годината през погледа на бизнеса"

  от admin admin -

  Проучването се осъществява за 16-та поредна година, а целта е да се изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия.

  Основните теми са свързани с отражението на политическите процеси в международен и национален план върху бизнеса в България, както и с бизнес планирането за следващата календарна година.

  Тази година специален акцент е поставен върху отражението на коронакризата върху бизнеса.

  Резултатите от проучването ще бъдат официално представени на 14 декември 2020 г. и ще бъдат публикувани в сайта на БСК – www.bia-bg.com

  Въпросникът е активен ТУК до 9 декември 2020 г.!

   

   

  ЗАПАЗЕТЕ СИ 18 НОЕМВРИ - GIS day 2020

  от admin admin -

  Традиционно през ноември светът отбелязва Световния Ден на Географските информационни системи, празник на ГИС обществото по целия свят и в България. 

  Станете част от събитието у нас, като се включите в онлайн конференцията на ЕСРИ България на 18 ноември от 09:30ч. на живо в Youtube.

  Програмата включва вдъхновяващи презентации от водещи международни лектори с богат опит в сферата на геопространствените технологии.

  Не пропускайте възможността да се присъедините към събитието, за да:

  • Видите новите възможности на ArcGIS платформата с множество демонстрации на живо за нуждите на различни индустрии, вкл. кадастър, околна среда, ютилитис, местно самоуправление, териториално планиране, сигурност, транспорт, здравеопазване и други
  • Научите от водещите експерти в сферата на геопространствените технологии световните тенденции и добри практики, в това число президентът на Esri, Джак Данджермонд
  • Разберете как другите потребители използват ГИС за ефективно решаване на проблемите и предизвикателствата във Вашата област
  • Откриете ГИС продукти и решения, които ще Ви помогнат да работите по-бързо, лесно и ефективно
  • Научите как да използвате ГИС технологиите като двигател в борбата с COVID-19 и последствията от него
  • Станете част от разрастващото се ГИС общество в България

  Със специалното участие на:

  • Джак Данджермонд, основател и управител на Esri Inc., който ще сподели своята визия за развитието на ГИС технологиите и ArcGIS платформата.
  •  д-р Дейвид Грийн, програмен директор на НАСА, който ще представи услугите, данните и продуктите на програмата на НАСА за бедствия, вкл. възможностите за тяхното използване.
  • Еншенг Донг, Джонс Хопкинс - създаделят на използвания от цял свят ГИС дашборд на университета Джонс Хопкинс за мониторинг  разпространението на коронавирус по света.

  Участието е безплатно след регистрация. За повече информация: http://esribulgaria.com/.

   

  По-стари теми...