Новини

„Предизвикателства към академичната свобода на словото днес“

от admin admin -

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на публична лекция „Предизвикателства към академичната свобода на словото днес“ на проф. д-р Антоанета Димитрова, Institute of Security and Global Affairs, the Faculty of Governance and Global Affairs, Leiden University на 25 ноември (петък) от 11:20ч., зала 210, корпус 1.

Лекцията отбелязва годишнината от речта на професор Клеверинга в Лайденския университет и е повод да се разкаже за съпротивата на лайденските студенти и преподаватели срещу нацизма, като окупация и като идеология. Това е и повод да се замислим какво правим за свободата тук и сега.

За първи път в инициативата като домакин и съорганизатор се включва български университет в лицето на НБУ и със съдействието на Посолство на Кралство Нидерландия.

Събитието ще бъде открито от Н.Пр. г-н Симон ван дер Бург, Посланик на Кралство Нидерландия, а модератор ще е проф. д-р Десислава Бошнакова.

Заповядайте!

 

 

Ако сте до 24 г. и имате 7 минути

от admin admin -

Изследване на тема ,,Социолого-педагогически анализ на предпочитани социални мрежи сред тийнейджъри и младежи на възраст между 12 и 24 години". Изследването е напълно анонимно, а участието е на доброволен принцип.

https://www.surveymonkey.com/r/T3SL76N

Taylor & Francis

от admin admin -

Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до 2212 електронни академични списания на международно издателство Taylor & Francis до 31 декември 2022 г., които предоставят изследвания в областта на социалните и хуманитарни науки, науката, технологиите и медицината предимно на английски език. Достъпът се осъществява чрез платформа Taylor & Francis Online както в университета така и дистанционно.

 

 

По-стари теми...