Новини

  ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ „КАК СЕ ПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО КАФЕ“

  от admin admin -

  25.11.2019, 14:40, Корпус 1, Зала 413

  Гост-лектор:Йордан Дъбов

  Модератор:доц. д-р Соня Алексиева
  Участници:студенти по туризъм – курсове „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Сомелиерство и бариста“

  Гост-лектор на студентите по туризъм от курсовете „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Сомелиерство и бариста“ ще бъде известният кафе експерт, съосновател на Асоциацията на българските баристи – Йордан Дъбов. Той е лицензиран кафе-инструктор и маестро бариста 2-ро ниво, сертифициран от Европейската асоциация за специално кафе –  SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Международен съдия е на шампионатите организирани от SCAE.

  В неговата лекция, студентите по туризъм ще се запознаят с интересната тема: „ Как се прави най-доброто кафе“, проследявайки дългата и отговорна верига от отглеждането до продаването, приготвянето и познаването на доброто кафе. Богатата практика и опит на Й. Дъбов като член на международно дегустаторско жури и международен съдия, ще даде възможност на студентите да се запознаят с професията на баристите, с работата на кафе експертите, които познават качеството на кафе-напитките и знаят как се избират добрите кафета.

  „ДОБРОЛЮБ“ НА ЛИЛО ПЕТРОВ – ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА ЗА НОВА ПИЕСА ‘2019

  от admin admin -

  Малък градски театър „Зад канала“

  Автор на пиесата:
  Лило Петров
  Сценична версия и режисура:
  Весела Василева
  Aктьори:
  Василена Атанасова и Васил Банов (глас)
  Сценография и костюми:
  Елена Иванова
  Ръководител на проекта:
  проф. Виолета Дечева, д.н.

  Малко преди Коледа на 1989 г. красива майорка от ДС получава досието на агент с име „Добролюб“ и заповед за спешна експертиза.
  „Защо точно сега?“ се пита тя, за да открие, че всъщност вече се готви унищожаването на досиетата.
  С „Добролюб“ изплуват неподозирани тайни от миналото. Дори пред циник като нея системата открива нови страни на чудовищното си лице. Как? Кои са те? Ще успее ли дори тя да се измъкне от желязната й прегръдка? Или ще открие, че отдавна е мъртва?

  Гледайте „Добролюб“ от Лило Петров – награда на Конкурс за нова пиеса 2019 на тема „Тайните“!

  Фикционалната история в „Добролюб“ е базирана на архивни документи.

  Кой кой е в „Добролюб“?:

  • Жана Ткачовa – експерт,  III-ти отдел Картотека и архив към ДС, майор
  • Лица в контакт с Жана:
  • Росица – секретарка на ген. Нанка Серкеджиева
  • Деян Сандев – вътрешно контраразузнаване към МНО, полковник
  • Владимир Ткачов – съпруг на Жана
  • Савина – племенница на Владимир Ткачов
  • Методи Запрянов – главен експерт в ГД ГРАО
  • Тома Томов – заместник-министър на МВР, ресорен на VI-то главно управление на МВР, генерал-лейтенант

  Други:

  • Нанка Серкеджиева – директор на III-ти отдел Картотека и архив към ДС, генерал-майор
  • Атанас Семерджиев – първи заместник-министър на народната отбрана, член на ЦК, генерал-лейтенант. От 27.12.89‘ – министър на вътрешните работи; от август 90‘ – вицепрезидент

   

  Авторът:

  Лило Петров е сценарист и драматург, носител на наградата на Конкурс за нова пиеса 2019 на Нов български университет на тема тайните за монодрамата си Добролюб.

  Дългогодишен звукорежисьор в Народен театър „Иван Вазов“, част от детската образователна програма на Софийска филхармония – Фортисимо фамилия.

  СЕМИНАР И УЪРКШОП „ЕЛЕКТРОННА МУЗИКА С МАУРИСИО МАРТИЧЕЛЛО - MARTUX_M“

  от admin admin -

  Учебно-практически и изследователски център за компютърно музициране и саунд дизайн „Станислав Станчев-Стенли“ към БФ (зала 511, к-с.1)

  Организатори:

  Учебно-практически и изследователски център за компютърно музициране и саунд дизайн „Станислав Станчев-Стенли“ към БФ
  Департамент „Музика“

  Водещ:
  Маурисио Мартичелло - MARTUX_M

  Модератор:
  проф. д-р Симо Лазаров

  С участието на:
  проф. д-р Симо Лазаров, гл. ас. д-р Росица Бечева, доц. Димитър Василев, д-р Емил Трайчев, студенти от курсовете по „Електронна и компютърна музика“ и майнър програма „Музикален Ди Джей (DJ) и Видео Джей-инг (VJ)“, преподаватели и студенти от департамент „Музика“.


  Martux_M e пионер на италианската електронна музика. Започва своята дейност като музикант и продуцент на електронна музика през 90-те години, като публикува първия си CD "meta-harmonies" за немско-холандския лейбъл Staalplaat - под името Martusciello. След този първи CD той започва да работи с няколко групи електронна музика, с името Martux_M – сред които Ossatura, Metaxu и Martux_m Crew.

  Публикува повече от 20 CD с най-важните международни лейбъли, сред които Label Bleu (FR), Metamkine (FR), Auditorium Parco della Musica Records (IT), Plate Lunch (DE), CubicFabric (CA), Notipe (CA), Line ( USA ), 12K ( USA ).
  В своите проекти той си сътрудничи с музиканти като Markus Stockhausen, Arto Lindsay, Eivind Aarset, Nils Petter Molvaer, Jon Hassel, Danilo Rea и много други.

  Канен е на най-известните международни фестивали като: Biennale Musica di Venezia, Sonar (ES), Mutek (CND), RomaEuropa (IT), Dissonanze (IT), Villette-Numerique (FR). Той стартира Martux_M Crew, произвеждайки множество CD с електроника и електро-джаз.

  Той e продуцент на инсталации на мултимедийно цифрово изкуство. Работи по проекти на Fendi, Roberto Capucci, MACRO Museo d'Arte Contemporanea di Roma, RomaEuropa Festival, Musée d'Art Contemporain de Montréal. Той е художествен ръководител и куратор на фестивали за електронна музика като: Sensoralia and SonarSound.

  Прави майсторски класове "Remix - Estetiche della manipolazione Elettronica"- в консерваторията Санта Чечилия в Рим.

  По-стари теми...