Новини

  Център за подкрепа на студенти със специални образователни потребности

  by admin admin -

  Уважаеми колеги,

  Очевидно и тази учебна година ще бъде по-различна и изпълнена с предизвикателства, но ние, преподавателите на НБУ, умеем да ги преодоляваме и да излизаме от тях още по-успешни и вдъхновени.

  За мен е удоволствие да Ви информирам, че през новата учебна 2020/21 година в Нов български университет започва да функционира нов Център за подкрепа на студенти със специални образователни потребности, който се намира в офис 114, корпус 1.

  Основен приоритет на Центъра е да създаде подходяща среда за обучение на всеки студент, независимо от неговите специфични нужди, което е в съзвучие със съвременните изисквания за приобщаващо образование и осигуряването на възможности, независимо от физическите, менталните и когнитивните ограничения. Целите на Центъра включват и анализ и оценка на ситуации, възникнали при работа със студенти, които имат особено поведение, поради специфичните им нужди.

  В новосъздадения център ще продължи работата по вече създадени в НБУ програми за подкрепа: Програма за обучение и оценяване на студенти с дислексия и Система за тюторство на НБУ.

  През есенния семестър, от името на Центъра, ще стартира програма за обучение на преподавателите и администрацията на НБУ за успешна комуникация и по-добро преподаване и оценяване на студенти със специални образователни потребности, за която ще бъдете уведомени допълнително.

  Ако се нуждаете от допълнителна информация, ако имате необходимост от съдействие при работата си със студенти със специални потребности или имате желание да се включите в работата на Центъра, не пропускайте да се свържете с нас!

  доц. д-р Екатерина Тодорова, директор на ЦПССОП, e.todorova@nbu.bg
  Елина Велева, адм. мениджър на ЦПССОП, eveleva@nbu.bg
  Сава Керелезов, член на КС на ЦПССОП, skerelezov@nbu.bg

  Пожелавам Ви спорна и ползотворна нова учебна година!

  С уважение,
  Екатерина Тодорова

  ГАЛАКОНЦЕРТ НА ХХ ЮБИЛЕЕН МАЙСТОРСКИ КЛАС НА РАЙНА КАБАИВАНСКА В НБУ

  by admin admin -

  „Беше чудо, че успяхме да направим Майсторския клас в тези тъмни времена. В този мрачен период за театъра, когато почти всички сцени по света са затворени. Но го направихме със смелост и по-важното, с голяма любов. Защото с любов може да се постигне всичко.“ Това сподели от сцената на Софийската опера и балет Райна Кабаиванска, преди да присъди стипендиите от своя дарителски фонд в Нов български университет на най-талантливите си ученици.

  Двадесетото издание на Международния майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, завърши с Галаконцерт на сцената Софийската опера и балет на 27 септември 2020 г.

  Дванадесет изпълнители от България, Венецуела, Италия, Китай, Корея и Русия изпълниха обичани арии и ансамбли от Моцарт, Верди, Пучини и др. под палката на Маестро Найден Тодоров и в съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет.

  КОНКУРС ЗА НОВА ПИЕСА НА НБУ

  by admin admin -

  С избора на темата Свободата журито на Конкурс за нова пиеса на НБУ следва идеята да провокира интереса на драматурзите, пишещи на български език, към съществени за битието теми.

  За предишните четири издания това бяха Справедливостта, Родината, Тайните и Парите.

  Право на участие имат пълнолетни български и чуждестранни граждани, които могат да се включат в конкурса само с едно свое произведение. Драматургичните творби трябва да са написани на български език и да не са били публикувани под никаква форма преди предаването им за участие в Конкурс за нова пиеса на НБУ.

  повече информация тук

  Авторът на наградената пиеса получава диплом от Ректора на НБУ, парична награда в размер на 3000 лева и право на реализация на пиесата. Стратегически партньори на НБУ при реализацията на пиесата са БНР и Младежки театър „Николай Бинев“.

  Older topics...