Център за подкрепа на студенти със специални образователни потребности

Център за подкрепа на студенти със специални образователни потребности

от admin admin -
Number of replies: 0

Уважаеми колеги,

Очевидно и тази учебна година ще бъде по-различна и изпълнена с предизвикателства, но ние, преподавателите на НБУ, умеем да ги преодоляваме и да излизаме от тях още по-успешни и вдъхновени.

За мен е удоволствие да Ви информирам, че през новата учебна 2020/21 година в Нов български университет започва да функционира нов Център за подкрепа на студенти със специални образователни потребности, който се намира в офис 114, корпус 1.

Основен приоритет на Центъра е да създаде подходяща среда за обучение на всеки студент, независимо от неговите специфични нужди, което е в съзвучие със съвременните изисквания за приобщаващо образование и осигуряването на възможности, независимо от физическите, менталните и когнитивните ограничения. Целите на Центъра включват и анализ и оценка на ситуации, възникнали при работа със студенти, които имат особено поведение, поради специфичните им нужди.

В новосъздадения център ще продължи работата по вече създадени в НБУ програми за подкрепа: Програма за обучение и оценяване на студенти с дислексия и Система за тюторство на НБУ.

През есенния семестър, от името на Центъра, ще стартира програма за обучение на преподавателите и администрацията на НБУ за успешна комуникация и по-добро преподаване и оценяване на студенти със специални образователни потребности, за която ще бъдете уведомени допълнително.

Ако се нуждаете от допълнителна информация, ако имате необходимост от съдействие при работата си със студенти със специални потребности или имате желание да се включите в работата на Центъра, не пропускайте да се свържете с нас!

доц. д-р Екатерина Тодорова, директор на ЦПССОП, e.todorova@nbu.bg
Елина Велева, адм. мениджър на ЦПССОП, eveleva@nbu.bg
Сава Керелезов, член на КС на ЦПССОП, skerelezov@nbu.bg

Пожелавам Ви спорна и ползотворна нова учебна година!

С уважение,
Екатерина Тодорова