07.05.2020

07.05.2020

от Сергей Стефанов -
Number of replies: 4

Колеги, здравейте и от мен.

занятията ще се провеждат тук, по график, от днес за групата в четвъртък, а малко по-късно и за групите в петък. Идеята ми е да разгледаме няколко текста, върху които ще ви оставя насочващи коментари и впоследствие ще ви задам контролни въпроси, за да можете, ако ви е необходимо, да наваксате с ТО. Пак по график съм на ваше разположение, при възникнали въпроси, които можете да задавате под формата на реплики към темата тук или по мейл.

Преди да започнем по същество обаче, ви предлагам да се занимаем с разглеждането на един класически филм от 1957 година, на Ингмар Бергман:

Ето ви и линкове към imdb, ако желаете да се запознаете с творчеството и живота на Бергман и с любопитни факти около филма.

Приятно гледане (за тези от вас, които се затрудняват с шведския : ) и със субтитрите на английски, филмът може да бъде изтеглен от Замунда).

С. Стефанов

Attachment Taby_kyrka_Death_playing_chess.jpg
In reply to Сергей Стефанов

Re: 07.05.2020

от Сергей Стефанов -

Колеги, прикачвам ви текст от книгата на Жорж Дюби, Времето на катедралите, в него са засегнати теми, които ще ви въведат по-навътре в контекста на Седмия печат.

Приятно четене.

14.05.2020

от Сергей Стефанов -

Колеги, ето ви няколко изображения, за онагледяване на късносредновековните представи за смъртта:

1. триумф на смъртта

Брьогел Стари, 16 век

Палермо, 15 век

Re: 14.05.2020

от Сергей Стефанов -

2. Макабрен танц

Гробището на Невинноизбитите младенци, средновековен Париж

Нюрнбергски хроники

Талин, 15 век