25.11.2019, 14:40, Корпус 1, Зала 413
Гост-лектор:Йордан Дъбов
Модератор:доц. д-р Соня Алексиева
Участници:студенти по туризъм – курсове „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Сомелиерство и бариста“
Гост-лектор на студентите по туризъм от курсовете „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Сомелиерство и бариста“ ще бъде известният кафе експерт, съосновател на Асоциацията на българските баристи – Йордан Дъбов. Той е лицензиран кафе-инструктор и маестро бариста 2-ро ниво, сертифициран от Европейската асоциация за специално кафе – SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Международен съдия е на шампионатите организирани от SCAE.
В неговата лекция, студентите по туризъм ще се запознаят с интересната тема: „ Как се прави най-доброто кафе“, проследявайки дългата и отговорна верига от отглеждането до продаването, приготвянето и познаването на доброто кафе. Богатата практика и опит на Й. Дъбов като член на международно дегустаторско жури и международен съдия, ще даде възможност на студентите да се запознаят с професията на баристите, с работата на кафе експертите, които познават качеството на кафе-напитките и знаят как се избират добрите кафета.