Moodle НБУ

Новини

КУЛТУРА И ГЕОГРАФИЯ НА ВИНОТО В БИБЛИОТЕЧНИТЕ КОЛЕКЦИИ НА НБУ

 
христо чукурлиев
КУЛТУРА И ГЕОГРАФИЯ НА ВИНОТО В БИБЛИОТЕЧНИТЕ КОЛЕКЦИИ НА НБУ
от admin - вторник, 14 февруари 2017, 07:27
 

Днес от 14 часа! 

14.02.2017 14:00

Център за Книгата - Книжарница Корпус1

ДОЦ. Д-Р ЯСЕН ЗАХАРИЕВ ПРЕДСТАВЯ ЛЕКЦИЯ ЗА ВИНОТО

Виното може да се разглежда като фокус, в който се концентрира историята на западната и средиземноморска култура. Виното е и тема, в която се оглеждат редица икономически, социални, културни и естетически проблеми, но този път представена чрез книгите в библиотеката на НБУ.


Доц. д-р Ясен Захариев е български философ и културолог, Декан на магистърски факултет и преподавател в Нов български университет. Доц. д-р Захариев е и винен специалист. В дегустациите на DiVino отговаря за Калифорния, Австралия и Нова Зеландия. За пръв път участва във винарска кампания в Калифорния през 1999 г. През 2006 г. е поканен при учредяването на клуб „Винен наблюдател“, където и до момента участва в редовните месечни дегустации. Участва и в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки „Винен индекс“. Дегустирал е за сп. „Бакхус“, www.e-vestnik и др. От 2007 г. Ясен Захариев поддържа собствен блог за вино.

Съпътстващо събитие: Изложба „Култура и география на виното в библиотечните колекции на НБУ“ (Библиотека, читалня „Проф. Иванка Апостолова, д. н.“).

1991-2018 © New Bulgarian University
0.079
Информацията в Moodle НБУ е защитена от Закона за авторското право и сродните му права. Разпространяването й под каквато и да е форма,
с каквато и да е цел и в каквато и да е медия, носител или компютърна среда може да стане само със съгласието на Нов български университет.