Moodle НБУ

Новини

Поезията на разума

 
христо чукурлиев
Поезията на разума
от admin - понеделник, 12 декември 2016, 10:48
 

Музеят на НБУ и Галерия УниАрт имат удоволствието да Ви поканят на официалното откриване на изложбата

„Поезията на разума. Иван Кирков"

Иван Кирков е сред поколението творци, осъществили голямата промяна в българското изкуство в началото на 60-те години. Той е изключително разнообразен и плодовит художник: работи в различни жанрове и техники на живописта, книжната графика, монументалните и декоративните изкуства. Въпреки ранното си признание, той не се ограничава в рамките на един стил или маниер, не минава през различни стилови периоди, а съобразява формалното изграждане на картината с идеята или емоцията си. Това, което го отличава във всичките му творби, е чувството за мярка, вкус и стил.

В изложбата участват творби на Иван Кирков от частни сбирки и от колекцията на НБУ, събирана от проф. Богдан Богданов, д. н. Посвещаваме я на 85-годишния юбилей на Иван Кирков и на паметта на проф. Богдан Богданов.

Имаме амбицията да събудим отново интереса към този необикновен художник и неговия прекрасен свят.

 
Откриване: 15 декември 2016 г. (четвъртък), 17:00 ч., Музей на НБУ.
 
Заповядайте!

1991-2018 © New Bulgarian University
0.081
Информацията в Moodle НБУ е защитена от Закона за авторското право и сродните му права. Разпространяването й под каквато и да е форма,
с каквато и да е цел и в каквато и да е медия, носител или компютърна среда може да стане само със съгласието на Нов български университет.