ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ „БЪДЕЩЕТО НА КРИПТОВАЛУТИТЕ И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯТА“

ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ „БЪДЕЩЕТО НА КРИПТОВАЛУТИТЕ И ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯТА“

от admin admin -
Number of replies: 0

Корпус 2, зала 307

26.02.2019 14:30


Организатори:
департамент „Политически науки“ и група студенти от магистърска програма „Политически мениджмънт и публични политики“

Лектор:
Владислав Драмалиев

Модератор: 
Симона Димитрова

Дискутант: 
Любчо Милушев


Събитието предлага възможност за достъпна за широката публика информация относно една от най-значимите модерни технологии, тази на блокчейна. Акцентът в лекцията е именно върху възможностите за приложение на технологията извън тесните рамки на финансовата сфера и перспективите, които отваря нейното използване в публичната администрация и всички измерения на съвременния управленски процес. 

Владислав Драмалиев е бакалавър по Международни отношения, Политология и Европеистика в Американския университет в България и магистър по Европеистика в университета в Съсекс, Англия. В момента е мениджър „Маркетинг и общество“ в блокчейн проекта Aeternity. Член на Обществото „Менса“ от 2015 г. 

В началото на кариерата си Владислав Драмалиев работи в продължение на 5 години като експерт в екипа на Министерство на околната среда и водите. Там участва в процеса на прилагане в страната на политиката за ограничаване на климатичната промяна на Европейския съюз и успешното включване на българската индустрия в Европейската система за търговия с емисии. Именно по време на работата си в Министерството на околната среда и водите Владислав Драмалиев се запознава с търговията на нов вид активи, като това го довежда и до запознаване с търговията с криптовалутата биткойн и блокчейн технологията. 

След престоя си в Министерството на околната среда и водите Владислав Драмалиев навлиза професионално в сферата на криптовалутите и става съосновател на първия в страната електронен сайт за търговия с биткойн – bitcoini.com. В последствие участва активно във всички значими инициативи, свързани с популяризирането и разпространението на знания и информация за криптовалутите и блокчейн технологията в страната: Драмалиев е съосновател на Българската биткойн асоциация (ББА) през 2014 г.; става съучредител на ББА, сформирана наскоро; създател е на уебсайта CoinFixer.com, чиято цел е да осигури актуализирана информация отнасяща се до бързо развиващата се криптосфера, както и да предложи сигурен начин за обмяна на криптовалути в България; през 2016 г. се включва в основаването и дейността на Sofia Crypto Meetup – периодичен дискусионен форум на тема блокчейн технологии и криптовалути; става част от екипа на блокчейн проекта Aeternity, където работи и до момента. 

Многобройните участия в дискусионни форуми и дебати в различни медии бързо утвърждават Драмалиев като един от пионерите и най-уважавани и известни ентусиасти и експерти по въпросите на търговията с криптовалути и блокчейн технологията в България. За това допринася и дейността на основаната и управлявана от Драмалиев фондация „Битхоуп“. Фондацията създава и оперира чрез благотворителната биткойн crowdfunding платформа – BitHope.org, кoято е първата в България и една от първите в Европа и света, предлагаща дарения под формата на криптовалути. Целта на платформата е подпомагане на малки благотворителни кампании на доказани НПО-та. Самият проект стартира през 2014 г., като настоящите кампании имат различни насочености – от подпомагане на деца, до подпомагане на български технологични проекти и актуални кампании като тази на SOS Детски селища.