НОСИТЕЛ НА НАГРАДА ЗА ХУМАНИТАРИСТИКА ,,БОГДАН БОГДАНОВ" ЗА 2018 Г. Е ПРОФ. МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ

НОСИТЕЛ НА НАГРАДА ЗА ХУМАНИТАРИСТИКА ,,БОГДАН БОГДАНОВ" ЗА 2018 Г. Е ПРОФ. МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ

от admin admin -
Number of replies: 0

Тържествена церемония по връчването на Наградата за хуманитаристика „Богдан Богданов“ се проведе днес в Нов български университет. За носител на наградата беше обявен професор Михаил Неделчев.

 

Журито в състав: доц. д-р Веселин Методиев – член на Настоятелството и на Председателския съвет на НБУ, д-р Георги Текев – Изпълнителен директор, член на Настоятелството и на Председателския съвет на НБУ, Иван Богданов, д-р Мария Арсениева, проф. д-р Пламен Бочков – Ректор на НБУ и член на Председателския съвет, д-р Христо Чукурлиев – член на Настоятелството на НБУ и проф. Христо Тодоров, д.н. – член на Настоятелството на НБУ и председател на настоящото жури, единодушно взеха решението кой е достойният за това високо отличие.

 

Проф. Михаил Неделчев е удостоен със званието „Почетен професор на Нов български университет“ през ноември 2010 г. Основните интереси на проф. Неделчев са в областта на българската литературна история, текстологията, литературния, политическия и културния персонализъм, геопоетиката и актуалния литературен живот. Дебютира с публикация върху обществената дейност на д-р Кр. Кръстев в сп. „Литературна мисъл“ (1965).