Качеството на материалите в Moodle

Качеството на материалите в Moodle

от Deleted user -
Number of replies: 0

Здравейте,

Студентка съм втори семестър магистратура по Бизнес администрация - дистанционно. Бих искала да изразя мнението си относно качеството на материалите, които се качват в онлайн платформата мудъл. За втори пореден семестър имам затруднение да се подготвя за теста и курса си, поради лошото качество на материалите, които се предоставят на студентите.

Цялата концепция на дистанционното обучение е ние да имаме възможност да се подготвим, ползвайки материалите в мудъл, а това няма как да стане, ако тези материали са недостатъчни или не са съобразени с курса.

Нещо повече – пълни са с правописни грешки, абсолютно лишени от смисъл и, нямащи никаква връзка със заданието за проект или тест в платформата.

Давам Примери. Моля имайте предвид, че това далеч не важи само за тези два курса.

MBAM110D Управление на качеството - учебният материал се състои от 10 теми, които не съдържат достатъчно информация за подготовка за проекта. Пълно е с правописни грешки. Затруднявам се да прочета материала и да го разбера. Съответно сега ще се наложи да отделя не малко време, за да търся необходимата ми информация за проект в мрежата. Нещо повече - имам подозрения, че няма да успея да се подготвя адекватно и за теста.

MBAM100D Управление на националната икономика – материалът по никакъв начин не беше съобразен с нивото ни и курса ни. Бяха качени стари публикации, които по никакъв начин нямаха връзка една с друга. Този материал по никакъв начин не може да подготви студента за теста. Целият курс беше напълно безсмислен.

Не смятам, че е нормално в университет преподавателите да публикуват подобни материали. Смятам, че това вреди на имиджа на университета. Нещо повече – самата аз не се чувствам удовлетворена.

Бих искала да има някакъв смисъл в таксата, която плащам всеки семестър – за тези пари е редно поне материалите, които се качват в програмата да са адекватни и съобразени с крайната цел. Не съм се записала просто заради дипломата, а за да науча нещо и за някои от курсовете това просто няма как да стане.  

Ще очаквам адекватна реакция – тези материали са в този вид от няколко години. Всичко това не говори добре и за самия университет. Вреди сериозно на имиджа ви.

Всички материали трябва да са минали проверка и трябва да са съобразени с курса и нивото на студентите. Оставам с впечатлението, че това не се случва.

Имайте предвид, че Бизнес администрацията е от курсовете с най-голям интерес, да не говорим, че важи и извън България.

Благодаря,

Мария Койнакова