20 идеи за "20 години НБУ"

20 идеи за "20 години НБУ"

di admin admin -
Numero di risposte: 0

20 идеи за НБУ на 20"Моята идея за НБУ е..."

На 18 септември 2011г. се навършват 20 години от създаването на Нов български университет. На 18.09.1991 г. НБУ е учреден с решение на Великото народно събрание.

През годините нашият университет се утвърждава като най-модерното висше училище в страната, въвело утвърдените световни практики в българската образователна система - образователните степени, кредитната система, електронното и дистанционно обучение, интердисциплинарността на програмите, обучението по системата major/minor, модела Artes Liberales и общото образование, продължаващото обучение, отворената система за обучение с възможност за избор на студентите.

Днес, повече от всякога, НБУ се нуждае от нова енергия и насоки за развитие, за да съхрани и развие ролята си на пионер в българското образование и интересът на своите студенти към новото и съвременното.

"Добрите университети не дават на хората готови отговори. Те обучават хората да задават въпроси - казва почетният доктор на НБУ - Сър Джон Даниел. Ето защо, ние от Студентският съвет на Нов български университет, Ви питаме какви за вашите идеи за бъдещето на университета? 20-те най-атрактивни, творчески и креативни идеи ще бъдат наградени с билет за майсторския клас на Райна Кабаиванска и младите оперни таланти на България, както и с книгата "Университетът - особен свят на свободата" на проф. Богдан Богданов - Президент на НБУ.

20 идеи за "20 години НБУ" - това е нашата кампания, с която искаме да насочим студентския интерес към кръглата годишнина и да наберем нови идеи за развитието на НБУ. Кои са идеите ще определите самите вие - чрез вашите коментари и одобрение към предложенията тук, на стената на събитието.

Не пестете своите "харесва ми" а.к.а. ''like''-ове! Дайте обратна връзка на колегите и техните свежи идеи и представете своите. СС на НБУ се ангажира да запознае Академичния съвет на НБУ с най-добрите предложения и да впрегне всичките си усилия и възможности, за да ги направи реалност!

Станете част от бъдещето на университета или просто променете това, което не ви харесва днес, като дадете своята идея за НБУ!

П.С. Една идея от ваша страна е достатъчна за участие в кампанията и конкурса! Стига да бъде от сърце ;)

С уважение и благодарност за вашето участие,

Христиан Даскалов
Председател на Студентски съвет на НБУ