Section outline

  • Как „мълчаливият език“ на тялото винаги ни издава

    Моля погледнете въвеждащата статия на Фернандо Поятос, която би Ви насочила към многоканалното протичане на процесите на общуване. Помислете дали този модел още е в сила за интерактивния XXI век? Дали неговият подход не е твърде академичен и малко приложим днес? Вие какво бихте променили в него? Как общувате с езика на тялото чрез социалните медии?

    Вместо въведение в езика на тялото и комуникационните стратегии, свързани с него, ще използваме анализ на откъси от филма Hitch / Хитч (2005), където експертът Алекс Хитчинс съветва своите клиенти как се осъществява появяването Ви на радара на непознат партньор с цел осъществяване на първи контакт и създаване на споделено пространство. (Моля, ако някой има трудности да си намери филма или български субтитри да ми сигнализира!)

    Моля, погледнете следните откъси от филма (0:00-6:26, 12.20-13.12, 20:30-25:43, 43:54-45:37, 45:40-52:23) и се замислете кои жестове на привидно неемоционалния език на бизнеса сте уловили като съответствие на жестовете от езика на личното пространство?