Новини

Деликатесен труп

di admin admin -

На 5 декември, вторник, от 11:20 ч., в зала 311, корпус 1, ще ни гостува аржентинската писателка
Агустина Бастерика, автор на романа "Деликатесен труп" (преведен на 26 езика, публикуван на български от издателство РИВА, 2022г.), удостоен с престижната латиноамериканска награда за роман Кларин за 2017 година. Тя е носител на множество международни награди от конкурси за разкази и поезия и е гост на Софийския международен литературен фестивал.
На 5.12.2023 ще гостува в Нбу по покана на департамент "Чужди езици и култури", за да ни запознае с творбата си и с интересни аспекти от аржентинската действителност. Очакваме Ви!

 
Ще има превод на български език.

За природата на научните революции

di admin admin -

На 2 декември в НБУ ще се състои мултидисциплинарна научна конференция с участието на студенти и ученици на тема „За природата на научните революции“. Конференцията стартира в 10:00 ч. в Аулата на НБУ и ще се предава на живо в каналите на „Българска наука“. Достъпът е свободен.

Темите включват история на медицината, физика, философия, математика и история на науката.

Като лектори ще се включат учени от Нов български университет, БАН, Американски университет в Благоевград и Софийски университет „Климент Охридски“. Специален гост в програмата ще бъде проф. Владимир Градев.

 

Конференцията се организира с подкрепата на „Българска наука“, ЧОУ „Томас Едисън “ и секция „Философия на науката “при Института по философия и социология - БАН.

 

Програмата на конференцията може да откриете тук: https://shorturl.at/lxEFM

 

Очакваме Ви!

 

С най-добри пожелания,

Департамент „Информатика“

 


ЧУДОМИР в НБУ

di admin admin -

Екипът на Университетски театър НБУ има удоволствието да Ви покани на 30 ноември от 19:00 часа на премиерата на театрален джемсешън „за ЧУДОиМИР" по текстове на Чудомир. Режисьор на най – новото заглавие в репертоара на театъра е доц. д-р Ася Иванова. Призоваваме Ви заедно да подадем ръка на планетата като закупите своя билет онлайн на https://epaygo.bg/3580859902  на преференциална по - ниска цена от 5,00 лв., без изискване за разпечатване. За Ваше удобство хартиеният билет също ще бъде достъпен в книжарницата в Център на книгата НБУ и на място преди спектакъла на цена 8,00 лв. за служители на НБУ.

Allegato image002.png
Argomenti precedenti...