Диагностика и терапия на кранио-фарингиални малформации, ринолалии
Курсът предлага запознаване със съвременните методи на оперативно лечение, хранителна терапия, логопедична и психологична терапия, ортодонтско лечение. структурираната програма дава възможност на студентите да проследят динамиката на развиетие на проблематиката от момента на раждане, до старческа възраст.

В края на курса студентите ще придобият знания за последователнистта на диагностиката и терапията и ще могат да направят избор на терапевтични средства.

Студентите ще бъдат оценени с 3 есета, 1 презентация и изпит.

Изискава се присъствие на студентите!

Студенти, които нямат необходимите две текущи оценки, ще трябва да се явят на устен изпит.

Преподавател - Нина Йорданова - завършва СУ "Св. Кл. Охридкис" специалност дефектология с два профила логодедия и специална педагогика. Притежава сертификати за ползване на тест на Пиеже, Мюнхенска функционална дисгностика на развитие, разработва собствена система за оценка на уменията за учене през игра. Създател на множество терапевтични техники, сред които съавторство в създаване на Български детски жестов език. Притежава световно признати дипломи от AMI за Монтесори педагогика и Монтесори терапия (един от четиримата притежатели на диплом за Монтесори терапия в България). Клиничен логопед, създател на множество клинични терапевтични модели, Представител на Сдружение Частно практикуващи логопеди (СЧПЛ) в европейския комитет за логопедия, Председател на СЧПЛ. Основател на Пумпелина (Клиничен център за стимулиране на комуникацията). Хранителен терапевт, съдател на системата за хранителна терапия в България.